Valencia 22. – 23. april 2020

spanias tredje største by

Bli med til en av Spanias mest behagelige storbyer. Herlig fri for masseturisme, og akkurat passelig stor.

Vi starter med å besøke “Oceanográfico”, Europas største akvariet.

42 millioner liter saltvann er fordelt utover flere områder basert på de forskjellige havområdene på planeten. Her finner vi pingviner, seler og fisk, hvalross og belugahval bak tykke glassvegger på alle kanter. Her kan vi vandre blant haier og rokker, og beskue Atlanterhavets unike marine fauna på nært hold.

 

Etter besøket fortsetter vi inn til sentrum, men stopper først for å beundre den spektakulære arkitekturen på Vitenskapsmuseet – “la ciudad de las artes y ciencias”.

Her fikk byens egen stjernearkitekt Santiago Calatrava, boltre seg fritt på det 350.000 kvadratmeter store området. Resultatet er enestående i verdenssammenheng.

Vel inne i sentrum setter vi oss ned til felles lunsj før vi innlosjerer oss på hotel Melia, ved Rådhusplassen, midt i hjertet av Valencia.

Kvelden er til egen disposisjon. Det er veldig gode handlemuligheter i Valencia. Gaten Colon er den største og travleste av alle handlegatene. Her finner du de kjente kjedene Zara, H & M, Mango, Pull & Bear osv. Er du ute etter de mer eksklusive merkene som Louis Vuitton, Loewe og Boss, så finner du disse i gaten Poeta Querol. Begge alternativer kun 5 minutter til fots fra hotellet.

Hva med å besøke katedralen? Den huser begeret som Vatikanet har annerkjent som Den Hellige Gral. I følge tradisjonen var det dette Jesus drakk av ved sitt siste måltid. I katedralen finnes det også flere malerier av den verdensberømte spanske kunstneren Francisco Goya.

Eller kanskje du bare vil vandre i gatene, beundre arkitekturen, sette deg ned på en fortauskafè og føle på byens puls.

DAG TO – BYVANDRING

Den beste måten å bli kjent med en by på er til fots. Vi tar på oss gode sko, og blir med en svensk lokalguide på oppdagelsestur i Valencia.

Blant byens severdigheter har vi et av Europas største innendørs markeder – El Mercado Central – på hele 8000 m2. Dette er en opplevelse med alle sine dufter, farger og lyder.

Den tidligere silkebørsen La Lonja må også besøkes. Bygningen står på UNESCOs liste over natur- og kulturarven, og er et prakteksempel på gotisk arkitektur med store haller og søyler.

Sightseeingen avsluttes, men før vi drar hjem setter vi oss ned og nyter en felles lunsj, med gode samtaler hvor vi deler inntrykkene fra byen. Deretter er det buss tilbake til Alfaz del Pi.

TURINFORMASJON

I samarbeid med Scan Travel setter dinhjelper.com opp en tur til Valencia 22. til 23. april 2020.

Inkludert VIP-buss, firestjerners hotell med frokost, 2 lunsjer, inngangsbilletter iht. program, reiseforsikring og byvandring med skandinavisktalende lokalguide.

Pris 265€ per person i dobbeltrom.

Påmelding innen 17. februar 2020.

For påmelding kontakt  vår samarbeidspartner – reisebyrået Scan Travel  på supermarked Costa Blanca, Alfaz del Pi: 

spain@scandinavia-travel.com – telefon 96 588 87 52

[Photo: © Juan Lopez, pixabay, Valencias turistkontor]